Javni poziv za učešće u sanaciji i obnovi komercijalne poljoprivredne proizvodnje konzumnih jaja kroz EU Program za oporavak od poplava

EU Program za oporavak od poplava će kroz programsku komponentu Ekonomski oporavak dodijeliti bespovratnu pomoć fizičkim osobama koja su pretrpila materijalnu štetu od poplava u maju 2014. godine sa ciljem oporavka njihove ekonomske situacije u odabranim jedinicama lokalne samouprave (Odžak, Domaljevac-Šamac, Orašje, Šamac, Vukosavlje, Distrikt Brčko).

EU Program oporavka od poplava će podržati ponovno uspostavljanje i obnavljanje proizvodnje konzumnih jaja na području navedenih jedinica lokalne samouprave. Cilj ove intervencije je da djelimično regenerira osnovno jato na farmama koje se bave proizvodnjom, a koje su pretrpjele štetu tokom poplava u maja 2014. godine.
Svaki odabrani korisnik će dobiti sljedeće:

1. Do 1500 komada 18-sedmičnih koka nosilja u zavisnosti od kapaciteta objekta.

Od podnosioca/podnositeljice se očekuje da osigura sljedeće:

a) Objekat za smještaj koka nosilja sa svom potrebnom opremom. Objekat mora biti uslovan i dovoljne veličine za dati broj koka nosilja. Ukoliko se u objektu već nalaze koke nosilje, objekat mora biti dovoljno veliki da primi dodatnih 1500 koka nosilja koje će biti dodjeljene kroz ovaj projekat. Ukoliko objekat ne može da primi dodatnih 1500 koka nosilja, UNDP može odobriti podjelu manjeg broja koka nosilja.

b) Uslovan prostor za smještaj hrane za koke nosilje. Podnosilac zahtjeva treba da obezbijedi adekvatan prostor (suh, zatvoren, prozračan itd) za skladištenje hrane za koke nosilje.

Odabrani podnosilac/podnositeljica će potpisati ugovor sa UNDP-om gdje će biti definisana prava i obaveze po pitanju bespovratne pomoći.

Pravo učešća imaju sva fizička lica koja ispunjavaju opšte i dodatne kriterije i koja su spremna da obezbijede gore tražene stavke.

Nepotpune prijave se neće uzimati u razmatranje.

Prijaviti se mogu fizička lica koja su se bavila ili se bave proizvodnjom konzumnih kokošijih jaja, te koja žive na području jedinica lokalne samouprave Odžak, Domaljevac-Šamac, Orašje, Šamac, Vukosavlje i Distrikt Brčko.

b)    Fizička lica koja ispunjavaju uslove se pozivaju da dostave prijave, uključujući i svu potrebnu prateću dokumentaciju koja je navedena u nastavku, najkasnije do 22.06.2015. god. do 14:00 sati. Sve prijave slati na registry.ba@undp.org ili direktno u jedan od UNDP-ovih ureda:

  • Sarajevo: Zmaja od Bosne bb (UN House)
  • Brčko: Bulevar Mira 1 (zgrada Vlade Distrikta Brčko)

Prijave koje se dostavljaju direktno moraju biti predane u zatvorenoj koverti naslovljene na „EU Program za oporavak od poplava – javni poziv za komercijalne proizvođače konzumnih jaja“.

Za sve dodatne informacije i pojašnjenja tokom perioda podnošenja prijava, podnosioci zahtjeva mogu direktno uputiti pitanja, upite i zahtjeve u pisanoj formi, na broj faksa +387 33 552 330 ili e-mail registry.ba@undp.org.

Smjernice za podnošenje prijave i prijavni obrazac

Europa.ba