Završen šesti Jelen Demofest, dodjeljene nagrade, specijalni predstavnik EU u BiH počasni pokrovitelj

Pobjednik ovogodišnjeg Jelen Demofesta je grupa M.O.R.T. iz Sinja, Hrvatska. Tokom tri večeri Jelen demofesta u Banja Luci 2013.godine, više od 30 demo grupa nastupilo je na gradskoj tvrđavi Kastel, dok su brojne izložbe, promocije i grafiti radionice bile organizovane  u gradu. Glavne zvijezde Jelen Demofesta koji su nastupali u revijalnom dijelu programa bili su Dubioza Kolektiv, S.A.R.S., Partibrejkersi, Superhiksi, Kiril i Playboy.

Specijalni predstavnik Evropske unije u Bosni i Hercegovini bio je počasni pokrovitelj Jelen Demofesta 2013.godine. Objašnjavajući zašto je EU odlučila da podrži festival, ambasador Peter Sorensen je rekao: “Jelen Demofest je već sada izuzetno popularan događaj i sva priznanja idu organizatorima koji su ga razvijali da sada. Evropska unija je uvijek spremna da bude partner ljudima koji su pokretači u svojoj zajednici, tako da je ovo izvrsna prilika za saradnju. Nadam se da će rastući uticaj Jelen Demofesta ohrabriti bendove da učestvuju na njemu i privući veliki broj posjetilaca koji će uživati u njihovim nastupima”.

Ovom prilikom, direktor Jelen Demofesta 2013, Brankica Janković, je izjavila: “Izuzetno smo počastvovani odlukom specijalnog predstavnika da Jelen Demofest bude jedini muzički festival u BiH kojem će EU pružiti podršku. Možda je baš ovo znak da smo na dobrom putu da stvorimo brend koji će, sigurna sam, jednog dana izaći van granica bivše SFRJ”.

Tokom druge festivalske večeri šef Regionalne kancelarije Delegacije EU u Banja Luci, Giulio Zanni, uručio je nagradu za “najperspektivniji banjalučki bend” grupi “Važno obavještenje”.

Ovogodišnji Jelen Demofest je bio najposjećeniji do sada, sa preko 15,000 ljudi koji su prisustvovali koncertima tokom tri festivalske noći na Kastelu.

Za više informacija posjetite zvaničnu internet stranicu Jelen Demofesta

Europa.ba