Brošura: Sporazum za rast i zapošljavanje u Bosni i Hercegovini

Forum za prosperitet i zapošljavanje održan krajem maja 2014. godine imao je za cilj razmjenu uvida u razvoj poslovanja i otvaranje novih radnih mjesta. U Sarajevu su se okupili kako bi se posvetili ovim pitanjima predstavnici Vlade, poslodavaca i zaposlenih, međunarodni i lokalni ekonomski stručnjaci i građani Bosne i Hercegovine. Učesnici na forumu tada su započeli razvijanje Sporazuma za rast i zapošljavanje, paketa reformi koji će biti predstavljen političkim liderima i civilnom društvu.

Prikupljeni prijedlozi dodatno su razrađeni na seminaru koji je održan u Banja Luci sredinom jula, kada su ispitani načini za praktično provođenje prijedloga Foruma. Stručnjaci iz susjednih zemalja su podijelili svoja iskustva sa domaćim učesnicima, te pozvali predstavnike političkih stranaka da bez dodatnog odlaganja odobre reformske mjere.

Nakon uspješnog završetka konsultacija sa brojnim akterima, Sporazum je finaliziran. Prijedlozi su praktični i realni, a ako ih vlasti podrže život građana Bosne i Hercegovine može biti pozitivno i značajno unaprijeđen. Sve informacije o definisanim mjerama možete pronaći u brošuri: Sporazum za rast i zapošljavanje u Bosni i Hercegovini.

Europa.ba