Specijalni predstavnik EU Paddy Ashdown pokrenuo novu web stranicu

Specijalni predstavnik Evropske unije (EUSR) u BiH, Paddy Ashdown, danas je pokrenuo novu web stranicu EUSR, koja se nalazi na adresi:


Na ovoj web stranici nalaze se najaktuelnije vijesti o aktivnostima i strateškim prioritetima specijalnog predstavnika Evropske unije.


“Sudbina Bosne i Hercegovine leži u Evropi, i to jednog dana kao člana Evropske unije. Kako izlazimo iz ere Daytona i ulazimo u eru Brisela, angažman Evropske unije u BiH poprima sve veći značaj,” rekao je specijalni predstavnik EU danas na konferenciji za medije održanoj povodom pokretanja nove web stranice. “Moja uloga specijalnog predstavnika EU u isto vrijeme evoluira. U narednim mjesecima, ova nova web stranica EUSR će biti jedno od naših glavnih sredstava komunikacije – čime će politika i rad specijalnog predstavnika EU postati dostupni građanima u Bosni i Hercegovini i šire.”


Web stranicu, koja ima mogućnost pretrage svih tekstova a korisnicima pruža priliku da preko e-maila dobijaju svakodnevne informacije o radu EUSR, izradili su Pres-ured EUSR-a odnosno OHR-a i firma za izradu softwarea iz Sarajeva pod nazivom QSS (Quality Software Solutions).


 

Europa.ba