Ujedinjeni u raznolikosti: EU na Diplomatskom zimskom bazaru

Najveći godišnji diplomatski humanitarni događaj, Diplomatski zimski bazar, okupio je više od 40 ambasada i 70 izlagača s ciljem prikljupljanja sredstava za dobrotvorrne projekte u Bosni i Hercegovini. Sredstva priklupljena ove godine će biti donirana organizacijama koje rade s tri kategorije djece: djece s posebnim potrebama, djece bez roditeljskog staranja i ranjivih studenata i mladih.

Posjetioci štanda Evropske unije su imali priliku kreirati dragocjena sjećanja u foto sesiji „Zimska bajka“ , isprobati svoju sreću i osvojiti nagrade u interaktivnim prazničnim igrama. Osoblje Delegacije Evropske unije u BiH/EUSR i EU info centra su dodatno priredili brojne interaktivne i zanimljive poklone i aktivnosti kako bi prikupili sredstva za dobrotvorne svrthe.

Prošle godine, Diplomatski zimski bazar je prikupio više od 200.000 KM i podržao više od 20 organizacija, i na osnovu raznovrsnog sadržaja, uspjeha i broja posjetioca ove godine, organizatori se nadaju da će premašiti prošlogodišnji uspjeh.

Europa.ba