Mogućnost za izgradnju kapaciteta: Razvoj projekta i pisanje projektnog sažetka (obuka)

U cilju podrške potencijalnim aplikantima za drugi poziv za dostavljanje prijedloga projekata u okviru Programa prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020 (IPA CBC BiH-CG 2014-2020), Direkcija za evropske integracije Bosne i Hercegovine i Kancelarija za evropske integracije Crne Gore pozivaju sve zainteresovane organizacije / institucije da se registruju za učešće u programu izgradnje kapaciteta u oblasti razvoja projekta i pripreme projektnog sažetka (concept note).

Program izgradnje kapaciteta će se odvijati u obje programske zemlje, kroz niz dvodnevnih radionica, u periodu od kraja septembra do sredine oktobra 2018. Program rada, datumi i lokacije održavanja biti će dostupni na internet stranici IPA CBC BiH-MNE, u prvoj sedmici septembra.

Kriterijumi za učešće u ovom ciklusu obuka su relevantnost planirane projektne ideje i organizacije/institucije – podnosioca zahtjeva u odnosu na Programski dokument i tematske prioritete Drugog poziva.

Broj učesnika je ograničen tako da će se, uz relevantnost prijava, u odabiru učesnika programa primjenjivati načelo prvenstva prema redoslijedu prijava.

Program je obezbijeđen iz fonda tehničke pomoći i besplatan je za učesnike. Napominjemo da će organizator snositi i troškove smeštaja, dok putne troškove snose sami učesnici.

Da biste se registrovali za program izgradnje kapaciteta, pošaljite popunjen obrazac prijave koji je dostupan na sljedećem linku, najkasnije do 09.09.2018. godine. Svi aplikanti će biti obavješteni o statusu njihovih prijava do 17.09.2018.

Za sva pojašnjenja možete se obratiti putem emalia, na: infoJTS@cbc.bih-mne.org.

Tražite partnersku organizaciju?

Ukoliko tražite partnersku organizaciju za razvoj zajedničkog projekta, u svrhu apliciranja na drugi javni poziv u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020 (CBC BiH – MNE), sada možete dodati svoj prijedlog za saradnju u našu bazu podataka: http://cbc.bih-mne.org/formular-za-podnosenje-projektne-ideje/. Kao dodatna pomoć u pronalaženju partnera, informacija o vašem prijedlogu saradnje dodatno će biti diseminirana putem veb i fejsbuk stranice Programa.

Ljubazno molimo da prije popunjavanja formulara još jednom pročitate informacije o drugom javnom pozivu – očekivanom vremenu objavljivanja i ustanovljenim tematskim prioritetima – koje su objavljene na programskoj veb strani: http://new.bih-mne.org/2018/07/najava-drugog-javnog-poziva/

 

Europa.ba