Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) objavila konačnu listu najuspješnijih prijedloga projekata

ZAPADNI BALKAN – Nakon uspješnih ceremonija potpisivanja u Beogradu, Prištini, Tirani, Podgorici, Sarajevu i Skopju, čast nam je predstaviti konačnu listu najuspješnijih projekata, podržanih u okviru prvog RYCO-ovog Otvorenog poziva za dostavljanje prijedloga projekata. Najuspješnije organizacije civilnog društva i srednje škole sa Zapadnog Balkana će organizirati prve programe razmjene mladih, zahvaljujući podršci RYCO-a.

Podsjećamo da smo tokom poziva zaprimili 421 prijedlog projekta kojima se predviđa umrežavanje preko 1300 organizacija i srednjih škola sa prostora Zapadnog Balkana, što nam je podstrek da vjerujemo da je apsolutno jasno da su saradnja mladih i programi razmjene mladih potrebni u našoj regiji. Stoga vas želimo ohrabriti da nastavite raditi u ovim oblastima, na približavanju mladih iz regije i boljem Zapadnom Balkanu za sve nas.

Nažalost, zbog ograničenih finansijskih sredstava u okviru prve RYCO-ve sheme, nažalost smo bili prisiljeni odbiti značajan broj kvalitetnih prijava. Ukupna sredstva raspoloživa za ovaj poziv iznosila su tek 900.000 eura. Na žalost, iz toga razloga smo u mogućnosti podržati tek nešto manje od 10% ukupnih zaprimljenih prijava.
Također, želimo ostati u kontaktu. Zato vas pozivamo, ukoliko to niste već učinili, da pratite naše službene naloge na mrežama Facebook, Twitter, Instagram i LinkedIn te se prijavite na mailing listu, gdje možete pronaći sve relevantne informacije o našem narednom otvorenom pozivu planiranom za drugu polovicu godine.
U nastavku se nalazi konačna lista najuspješnijih zajedno s kratkim opisima projekata, projektnim partnerima, rezultatima i ukupnim prihvatljivim troškovima.

Europa.ba