Pop Art Festival – prostor za mlade umjetnike

U sklopu obilježavanja Dana Evrope, 2. Pop Art Festival otvoren je izložbom Vanje Lisac “Portreti umjetnika” u Historijskom muzeju BiH u Sarajevu 11. maja.

Zvanični poster festivala, nastao tokom radionice EU Info Centra “EU u Pop Artu” koja je održana prošlog mjeseca, uručen je šefu Delegacije i specijalnom predstavniku EU u BiH ambasador Lars-Gunnaru Wigemarku.

Ambasador Wigemark podsjetio je na veliki kreativni potencijal BiH koji je prepoznat i širom svijeta.

“Toliko je talentovanih umjetnika u BiH, od umjetničkih fotografa, slikara, književnika, muzičara do filmskih stvaralaca… Ovaj poster posvećen EU također pokazuje tu kreativnost i raznolikost ovdašnje umjetnosti i kulture”, kazao je ambasador Wigemark.

20180511_132840(0)

Pop Art Festival u Sarajevu, koji organizuje Udruženje Pogon, okuplja studente i profesore dizajna kao i druge članove umjetničke zajednice.

Festival otvara vrata mladim umjetnicima za realizaciju novih ideja, pruža prostor za prezentaciju vještina i educira mlade talente kroz svoje brojne radionice.

Festival je jedan u nizu događaja o zajedničkom kulturnom naslijeđu u sklopu obilježavanja Dana Evrope u Bosni i Hercegovini.