Info dani projekta e4U za mlade: Studenti Ekonomskog fakulteta na Palama razgovarali sa EU ambasadorom Wigemarkom i njemačkom ambasadoricom Hohmann

Danas su na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu održani drugi Info dani u okviru projekta za studente ‘EU for You – E4U’, kojeg je drugu godinu za redom pokrenuo Ured specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini (EUSR). Studenti dodiplomskih studija su imali priliku da podijele svoja mišljenja o procesu EU integracija, kao i izazove sa kojima se mladi suočavaju u oblasti obrazovanja i zapošljavanja, sa ambasadorom Evropske unije u BiH Larsom-Gunnarom Wigemarkom i ambasadoricom Njemačke u BiH Christiane Hohmann.

Ovo je jedan u nizu događaja koji će se održati na javnim univerzitetima širom BiH. U okviru ovog projekta, studenti sa 14 javnih univerziteta/fakulteta u BiH će uz pomoć svoji akademskih mentora i eksperata na projektu biti u mogućnosti da kreiraju i realizuju javne kampanje u oblasti socio-ekonomskih reformi, posebno u oblasti obrazovanja, zapošljavanja i poduzetništva. Tim studenata koji osmisli najbolju kampanju će biti nagrađen studijskim putovanjem u Brisel.

Info Days Pale Video
Project Facebook Page
Project Instagram Page