Zamjenik šefa Delegacije EU Sinno posjetio EDUS

Zamjenik šefa Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, Khaldoun Sinno, posjetio je danas u Sarajevu aktivne grupe za rad s djecom s poteškoćama u razvoju, koje vodi nevladina organizacija EDUS – Edukacija za sve.

Tom prilikom, zamjenik šefa Delegacije EU Sinno upoznao se sa naučnom metodologijom koju EDUS-ovi stručnjaci primjenju u radu s djecom s poteškoćama u razvoju. Također je upoznao roditelje koji su početkom ove školske godine pokrenuli kampanju “Gdje je moja škola?”, kako bi skrenuli pažnju na potrebu za boljom institucionalnom podrškom programu intenzivnog rada sa djecom s poteškoćama u razvoju, i kvalitetnijim sistemskim rješenjem za njihovo obrazovanje.

Zamjenik šefa Delegacije EU Sinno je pozdravio aktivnosti i angažman roditelja u realizaciji prava njihove djece. Također je bio veoma impresioniran sa tako naprednom praksom kao i mogućnostima za poboljšanje postojećeg sistema podrške djeca. Izrazio je nadu da će domaće vlasti prepoznati tu priliku i pružiti odgovarajuću podršku, što je EU već činila kroz projekte sa UNICEF-om i UNDP-om.

Europa.ba