Prvi Trebević Eko Fest otvoren uz podršku EU

Sjajna atmosfera, muzika i druženje obilježili su prvi dan 1. Trebević Eko Festa koji je okupio veliki broj građana Sarajeva, Istočnog Sarajeva ali i gostiju iz regiona koji su imali priliku da uživaju raznim dnevnim sadržajima i aktvinostima, kao i fantastičnom noćnom muzičkom programu.

Kancelarija specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH je s ponosom podržala prvo izdanje Trebević Eko Festa, kao aktivnosti koja promoviše zaštitu životne sredine i unosi novi život u pluća Sarajeva. Organizator festivala je udruženje „Trebeco“, a u organizaciji festivala su učestvovale i gradske uprave Istočnog Sarajeva i Sarajeva, te njihove turističke organizacije.

Prvog dana festivala, posjetioci su u jutarnjim i popodnevnim časovima imali priliku da posjete Eko bazar na kojem je bio prisutan veliki broj izlagača domaćih i eko proizvoda, zatim prezentaciju EYOF-a 2019, gdje su se zainteresovani posjetioci upoznali s zimskom olimpijadom mladih i dobili prigodne suvenire. Za ljubitelje sporta obezbijeđene su prezentacije sportskih društava.

Večernji program na Trebeviću – lokaciji „Brus“ obogatio je nesvakidašnji muzički spektakl umjetnika iz regiona, pa je veliki broj posjetilaca uživao u nastupu beogradske grupe S.A.R.S, Elemental- Zagreb, Helem nejse- Sarajevo, i BABA DJEKS i Friends- Banjaluka- Sarajevo.

Dnevni program festivala se nastavlja danas radionicom afričkih bubnjeva, paraglajding revijom – precizno slijetanje, koja se zbog vremenskih ulova održava na Jahorini, te planinarenjem na Trebeviću.

Karte za festival se mogu kupiti na Brusu (info kiosk rekreativnog centra), poslovnicama Globus Travel, Dobrinja 1 i Pale, te na portalu kupikartu.ba.

Za više informacija, posjetite web stranicu Trebević Eko Festa: www.tef.ba

Europa.ba