Blogerski natječaj “Europa u mojoj regiji”

Sudjelujte u blogerskom natječaju Europa u mojoj regiji i otputujte u Bruxelles na novinarsku obuku

Do 27. lipnja napišite blog na bilo kojem jeziku o bilo kojem projektu kojega financira EU i možda ćete biti jedan od četiriju pobjednika koje ćemo pozvati na Europski tjedan regija i gradova u listopadu ove godine u ulozi akreditiranog novinara, osposobljenog za mobilno novinarstvo te novinarstvo koje se temelji na pripovijedanju.

Prijava je jednostavna

Kao i na prošlogodišnjem natječaju, sve što morate učiniti jest:

  • napisati i objaviti jedan blog o bilo kojem projektu kojega financira EU
  • poslati nam e-poštom adresu svojeg teksta (URL) do 27. lipnja 2017.

Prihvatit ćemo do 60 blogova predanih do naznačenog roka, a koji zadovoljavaju pravila. Zajamčena je urednička neovisnost. Ako nemate vlastiti blog, nema problema: tražimo zanimljive tekstove o jednom od naših projekata, neovisno o tome gdje je objavljen. Vidjeti također: Kako definirate blog i kako se mogu prijaviti?
Vaš tekst prevest ćemo na engleski jezik (prema potrebi), ponovno ga objaviti ovdje i promovirati ga putem svojih društvenih kanala (Facebook, Twitter) primjenom oznake #EUinmyRegion.

Četvero pobjednika

Sve tekstove ocijenit će nezavisni žiri. Kako bismo odabrali pobjednike, zbrojit ćemo ocjene žirija, mrežni promet i broj dijeljenja svakog teksta na internetu i putem društvenih mreža (pogledajte prošlogodišnje pobjednike).
Mrežni promet i dijeljenja putem društvenih mreža upotrijebit će se i za odabir četvrtog pobjednika prema izboru čitatelja.

Odlične nagrade

Svi pobjednici bit će pozvani u Bruxelles na Europski tjedan regija i gradova (EWRC, 9. – 12. listopada 2017.), u ulozi akreditiranih novinara.
To znači sljedeće:

  • Europska komisija pokrit će sve troškove putovanja i smještaja
  • moći ćete prisustvovati svim sjednicama u sklopu EWRC-a
  • pomoći ćemo vam organizirati soj raspored kako biste upoznali govornike, ostale sudionike, osoblje iz različitih institucija EU-a i još mnogo toga.

Prošlogodišnji pobjednici mislili su da su dobili odličnu nagradu (pogledajte video intervju), ali ove godine nagrada je još bolja jer će pobjednici prisustvovati obuci o mobilnom novinarstvu i novinarstvu koje se temelji na pripovijedanju prije (8. listopada) i tijekom događanja. Iako ćete morati uzeti vlastiti telefon, ostalu opremu moći ćete zadržati (vidjeti Obuka o pripovijedanju za pobjednike).
Nadamo se da će svi pobjednici nove vještine iskoristiti kako bi izradili i objavili tekstove i videozapise tijekom i nakon događanja jer ćemo mi prevesti, objaviti i napraviti promidžbu do tri takva teksta svakog pobjednika.

Vrijeme odmiče

Imate potpunu uredničku nezavisnost, ali nemate puno vremena:

  • što se ranije prijavite, vaš tekst imat će na raspolaganju više vremena za mrežni promet, a to će vam pomoći da pobijedite
  • natječaj se zatvara nakon provjere i odobrenja 60. teksta ili 27. lipnja, što god od navedenoga nastupi ranije.

Saznajte više i širite dalje

Ako niste zainteresirani za sudjelovanje u natječaju, recite nekome tko bi mogao biti i širite informacije o projektu putem Twittera i Facebooka primjenom oznake #EUinmyRegion.
A ako jeste zainteresirani, pogledajte također:

I konačno, ne zaboravite sljedeće: ako za svoj blog snimite dobru fotografiju (a trebali biste), razmislite o tome da je prijavite na fotografski natječaj pa možda osvojite tečaj s profesionalnim fotografom!

 

Europa.ba