ReLOaD projekat: direktni poziv za jedinice lokalne samouprave koje su učestvovale u LOD projektu

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) objavljuje direktni poziv za jedinice lokalne samouprave, koje su učestvovale u projektu „Jačanje lokalne demokratije/demokracije – LOD“, koji je implementiran u Bosni i Hercegovini u periodu 2009-2016, da se prijave za učešće u ReLOaD projektu. U okviru ovog poziva, biti će odabrano minimalno deset partnerskih jedinica lokalne samouprave kojima će biti pružena podrška u daljem razvoju transparentnih mehanizama za raspodjelu sredstava namijenjenih za finansiranje projekata organizacija civilnog društva (OCD).

ReLOaD projekat finansira Evropska unija a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u šest zemalja regiona i to: Albaniji, Bosni i Hercegovini (BiH), bivšoj jugoslovenskoj Republici Makedoniji, Crnoj Gori, Kosovu (Ova oznaka ne dovodi u pitanje stavove o statusu i u skladu je sa Rezolucijom UNSCR 1244 i Mišljenjem Međunarodnog suda pravde o kosovskoj Deklaraciji o nezavisnosti) i Srbiji.

Projekat je počeo 1. februara 2017. godine i njegov cilj, tokom naredne tri godine, biće jačanje partnerstva između jedinica lokalne samouprave i civilnog društva u regiji Zapadnog Balkana kroz izgradnju i širenje transparentnog pristupa finansiranja OCD iz budžeta jedinica lokalne samouprave, a u skladu sa lokalnim potrebama. Ukupna vrijednost ReLOaD projekta je 10 miliona eura, od toga 8,5 miliona finansira Evropska unija, a ostatak od 1,5 miliona eura sufinasiraće UNDP i partnerske jedinice lokalne samouprave uključene u ReLOaD.
Podnošenje prijava i rokovi:

Jedinice lokalne samouprave trebaju dostaviti svoju prijavu i sve ostale tražene dokumente, u jednom štampanom primjerku i u elektronskoj formi (CD ili USB) putem preporučene pošte ili lično najkasnije do 17.05.2017. godine do 17:00 sati, na sljedeću adresu:

Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH)
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD)
Zgrada Ujedinjenih nacija
Zmaja od Bosne bb
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Za dodatne informacije i pojašnjenja molimo vas da zahtjeve uputite pismenim putem na faks: 033 552 330 ili elektronskom poštom: registry.ba@undp.org. Odgovori na pitanja će vam biti dostavljeni u pisanoj formi u roku od tri radna dana nakon prijema upita.

Dokumenti za prijavu mogu se preuzeti na ovoj stranici.

Europa.ba