Konferencija o liderstvu u biznisu u Mostaru u organizaciji EUSR-a

Pod sloganom ‘Teško je, ali idemo, korak po korak’, Ured specijalnog predstavnika EU u BIH, održat će 23.11.2016. godine u Mostaru drugu u nizu konferenciju o liderstvu u biznisu kako bi se unaprijedio kvalitet diskusije i aktivnosti vezane za socio ekonomske reforme u Bosni i Hercegovini.

Konferencije će se fokusirati na uspješne priče u poslovnom sektoru Bosne i Hercegovine i istovremeno razmatrati kako socio ekonomsko okruženje utiče na poslovne prilike, rast kompanija i ekonomski razvoj. Očekuje se da će predstavnici poslovne zajednice, lokalnih vlasti, NVO, akademske zajednice također diskutovati izazove i prilike lokalnog poslovnog okruženja u kontekstu približavanja evropskom tržištu.

Prva konferencija održana je u Tuzli, a nakon mostarske slijede Bijeljina, Bihać, Banja Luka i Sarajevo. Pored predstavljanja informacija o poziciji lokalnih tržišta u ovim regijama, konferencije će se baviti pitanjima važnim za približavanje BiH Evropskoj uniji. Eminentni stručnjaci iz BiH i regije govoriće o kompanijama koje uspješno posluju ili izvoze na tržište Evropske unije, izazovima sa kojima se susreću i odgovorit će na pitanja o organizacijskim kapacitetima koji su potrebni preduzećima i vladama u pristupu tržištu EU, te o tome kako EU fondovi podstiču ekonomski razvoj u njihovim zemljama.

Na konferenciji koja se održava u Mostaru u srijedu, 23.11.2016. godine, pozdravni govor održat će Matt Field, šef političkog odjela u Uredu specijalnog predstavnika EU u BiH, a učestvovat će sljedeći panelisti: Ivan Jurilj (Redah), Ivana Perković (N:Soft) Valentina Visković (N Home), Dijana Marić (Violeta), Marin Jozić (COX4), Maid Ljubović (Ministarstvo privrede HNK), Erol Mujanović (ekonomski ekspert), Sandro Mur (Bellabeat), Tomislav Grubišić (Degordijan), Jasmin Fajkić (MobiFit).

 
Kontakti za dodatne informacije o konferenciji: Drago Gverić 066 276 286, drago.gveric@icbl.ba; Ena Krkalić, 061 620 015, ena.krkalic@boram.ba, Adisa Bećiragić 062 222 370 adisa.beciragic@outlook.com

Europa.ba