Evropska komisija objavila konkurs za nagradu za žene inovatorice 2017.

Evropska komisija je 13. septembra otvorila konkurs za nagradu EU za žene inovatorice za 2017. godinu, koja nagrađuje četiri preduzetnice koje su uspješno unijele inovacije na tržište.

Carlos Moedas, komesar za istraživanje, nauku i inovacije, izjavio je: „Nagrada EU za žene inovatore nagrađuje samo neke od izuzetnih žena koje su dale svoj doprinos evropskoj ekonomiji zasnovanoj na znanju. Prethodne dobitnice su ostvarile značajna dostignuća u oblastima poput imunologije, telekomunikacija i softvera. Nadamo se da će ova nagrada pomoći dobitnicama da nastave rad na inovacijama i da će druge podstaći da krenu stopama ovih izuzetnih preduzetnica.

Ovogodišnji konkurs je otvoren za žene svih nacionalnosti koje žive u državama članicama EU, uključujući zemlje koje učestvuju u programu Horizon 2020, a koje su osnivačice ili suosnivačice kompanija sa prometom od najmanje 100.000 eura. Kako bi se podstakla nova generacija inovatorica, uvedena je novina: nagrada za mlade inovatorice u iznosu od 20.000 eura za preduzetnice do 35 godina. Vrijednost prve nagrade je 100.000 eura, druge 50.000, dok je vrijednost treće nagrade u glavnoj kategoriji 30.000 eura.

Više informacija o nagradi i video poruka komesara su dostupni na internetu. Učesnice se mogu prijaviti na konkurs putem internet stranice takmičenja do 3. novembra 2016.

 

Europa.ba