Ured specijalnog predstavnika EU podržao 17. Mediteran Film Festival

U sklopu svojih sponzorskih aktivnosti, Ured specijalnog predstavnika Europske unije u BiH (EUSR) podržao je ovogodišnji Mediteran Film Festival (MFF) – festival dokumentarnog filma koji je u srijedu, 24. kolovoza otvoren u u Širokom Brijegu.

Na svečanoj ceremoniji otvaranja, u prepunom kinu Borak, prikazan je kratki igrani film ‘Na papiru’, koji su posljednjih tjedana pod vodstvom Lucy Eagleson i Tylera Gundersona, u Širokom Brijegu snimili srednjoškolci polaznici MFF radionica zajedno s kolegama, mladim filmašima iz Amerike.

Prvi dan MFF-a obilježile su projekcije filmova ‘Domaćih autora’, među kojima se nalazi i film širokobriješkog redatelja Zdenka Jurilja ‘Druga obitelj’ a koji govori priču o Humanitarnoj udruzi fra Mladen Hrkać koja je pokrenuta u Širokom Brijegu, a danas djeluje na području BiH i Hrvatske. Ova udruga dobitnik je prestižne nagrade “Europski građanin” za 2016. godinu koju Europski parlament svake godine dodjeljuje za iznimna postignuća u promicanju boljeg uzajamnog razumijevanja i jače povezanosti građana država članica te olakšavanje prekogranične i transnacionalne suradnje.

Program u konkurenciji ovogodišnjeg Festivala, koji ovu godinu broji 22 dokumentarna filma, otvorio je film ‘Turizam’, hrvatskog redatelja Tonćija Gaćine.

Više informacija o 17. Mediteran Film Festivalu, koji će trajati do 27. kolovoza potražite na službenim web (www.mff.ba) i Facebook stranicama MFF-a.

Europa.ba