Kako funkcionira? Rad Parlamenta u kratkim video zapisima

Ako smatrate da je teško razumjeti svakodnevni rad i ovlasti Europske unije i želite jednostavna i kratka objašnjenja, odgovor su video zapisi EuroparlTV-a. Niz zapisa naslovljeni „Kako funkcionira?“ nude pojašnjena o radu Europskog parlamenta te odnosu Parlamenta i ostalih institucija Europske unije.

Video služba Europskog parlamenta omogućuje vizualne vijesti, prijenose i obrazovne sadržaje o parlamentarnim aktivnostima s podnaslovima na svim službenim jezicima Europske unije. „Kako funkcionira“ je niz video zapisa u kojima u nekoliko minuta možete saznati osnove.

Zbunjuje vas razlika između Vijeća Europe i Europskog vijeća? Pogledajte video Majstori kompromisa: Europsko vijeće i saznajte više o sastancima čelnih ljudi država članica te kako izgleda njihov rad.

Što znate o zaštiti podataka u EU-u? Prema istraživanju Eurobarometra 89% Europljana kaže da im je važno da imaju ista prava na zaštitu podataka u cijelom EU-u, neovisno o tome gdje se podaci obrađuju. Više o mjerama o zaštiti podataka u Europskoj uniji saznajte u videu Zaštita podataka: problemi i rješenja.

Više video zapisa koji na jednostavan način predočuju kompleksna pitanja dostupno je na našim internetskim stranicama.

Europa.ba