EU počasni sponzor devetog banjalučkog Demofesta

Kancelarija specijalnog predstavnika Evropske unije (EUSR) u Bosni i Hercegovini, kao počasni sponzor, nastavlja da pruža podršku banjalučkom Demofestu, najvećem festivalu demo bendova u regiji.

“Drago nam što smo ponovno partneri sa Demofestom, jedinstvenim događajem koje omogućava mladim umjetnicima i bendovima da pokažu svoju kreativnost i ostvare vrijedne kontakte”, rekao je ambasador Lars-Gunnar Wigemark, specijalni predstavnik EU u BiH i šef Delegacije EU. “Pored toga, prepoznajemo Demofest kao vodeće kulturno dešavanje u regionu, koje privlači hiljade entuzijasta. Drago mi je vidjeti da Demofest danas djeluje na ponos Banjaluke i BiH”.

Evropska unija po treći put pruža podršku organizaciji trodnevnog festivala, pokretača pozitivnih projekata u svojoj zajednici.

“Ponosni smo što je Kancelarija specijalnog predstavnika EU u BiH ponovo počasni sponzor našeg festivala i što je prepoznata naša misija povezivanja mladih kroz umjetnost i promovisanja različitih kulturnih vrijednosti”, kazala je Brankica Janković, direktor Demofesta.

Demofest će ove godine biti održan od 21. do 23. jula, a na festivalu će nastupiti mnoga svjetski poznata muzička imena, među kojima su Mando Diao, Sisters of Mercy i Dub Pistols, te regionalne zvijezde Bombaj štampa, Kolja i Grobovlasnici i Hladno pivo, kao i 30 takmičarskih demo bendova.

Svi detalji festivalskog programa se mogu naći na stranici www.demofest.org

Europa.ba