Info dani projekta “Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje”

Prvi informativni dani projekta “Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini (BiH), koji finansira Evropska unija (EU), a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO), održat će se u utorak, 19. jula, u zgradi UN-a u Sarajevu. Nakon toga, informativni dani će biti održani i u Brčkom, Doboju, Mostaru, Banjaluci i Bihaću.

Cilj informativnih dana je da se svi potencijalni aplikanti informišu o mogućnostima za dobijanje grantova koji će biti dodjeljivani putem javnog poziva u okviru ovog projekta.

Projekt je dio šire inicijative EU za lokalni razvoj i zapošljavanje u BiH. EU finansira ovaj projekat u ukupnom iznosu od 4 miliona eura, od kojih će 3 miliona eura biti dodijeljeno u vidu grantova. Cilj projekta je stvaranje novih radnih mjesta i podrška lokalnom razvoju kroz institucionalizaciju saradnje među ključnim lokalnim interesnim stranama. Sve općine i gradovi u BiH se mogu prijaviti kao potencijalni aplikanti, i to u partnerstvu sa zavodima za zapošljavanje, akreditiranim obrazovnim institucijama, preduzećima, udruženjima građana uključujući lokalne i regionalne razvojne agencije, sindikatima, privrednim komorama itd.

Informativni dani bit će organizovani u skladu sa sljedećim rasporedom:

  • Sarajevo, zgrada UN-a, Zmaja od Bosne bb., 19. juli, od 10:00 sati;
  • Brčko, Omladinski Centar, Trg pravde 18, 20.juli, od 10:00 sati;
  • Doboj, Gradska Sala (Bivši Dom Vojske), Cara Dušana bb, 21. juli, od 10:00 sati;
  • Mostar, Hotel Ero, Dr Ante Starčevića bb., 25. juli, od 10:00 sati;
  • Banjaluka, Univerzitet za poslovne studije, Jovana Dučića 23a, 26. juli, od 10:00 sati; i
  • Bihać, Hotel Park, V. Korpusa bb., 27. juli, od 10:00 sati.

Za više informacija, molimo vas da kontaktirate Nermina Podžića, komunikacijskog stručnjaka na projektu (061 133 523; e-mail: lep@ilo.org )

Projekt “Podrška lokalnim partnerstvima u zapošljavanju” dio je EU programa za lokalni razvoj i zapošljavanje, koji je finansiran od strane Evropske unije u iznosu od 19 milijuna EUR. UNDP, GIZ i ILO će provesti tri projekta koje djeluju u okviru Programa, do januara 2019. godine, sa ciljem da se pomogne ekonomski oporavak od poplava pogođenim područjima, podrži lokalni ekonomski razvoj i lokalne NVO koje se bave društvenim razvojem pomoći i oporavka, te da osigura strukturne mjere za poboljšanje zapošljavanja kroz integrirani lokalni razvoj.

Europa.ba