Konkurs za razvoj online platforme i mobilne aplikacije za prijavljivanje diskriminacije

Na osnovu projekta “LYRA – Mladi Romi u akciji” podržanog u okviru Evropskog instrumenta za demokraciju i ljudska prava (EIDHR), te u saradnji sa partnerima u provedbi, udruženjem „Otaharin“ Bijeljina i udrugom „Altruist“ Mostar, Save the Children raspisuje konkurs za dizajniranje najboljeg rješenja, razvijanje i pilotiranje on-line platforme za prijavljivanje diskriminacije, u formi interaktivne web stranice i mobilne aplikacije, te za obuku njenih administratora.

Poželjno je da Web stranica i mobilna aplikacija svojim izgledom i funkcionalnošću bude jednostavna, pristupačna, prilagođena mobilnim i tablet korisnicima na Android i Microsoft operativnim sistemima (RWD – Responsive Web Design – Prilagodljiv web dizajn), te da sadrži pet podstranica (o nama, institucije i njihove odgovornosti, pojmovnik, zakonski i podzakonski akti, kontakti), te interaktivnu mapu BiH i link na formular za on-line prijavu na naslovnici.

Naslovna stranica treba da sadrži sljedeće funkcije:

  • Prijavi diskriminaciju (on-line formular za prijavu diskriminacije (predložiti polja) koji će uneseni sadržaj/prijavu slati na email adrese nekoliko institucija)
  • Interaktivnu mapu koja će iz prijavnog formulara povlačiti podatke o lokaciji i datumu prijave, te istu označavati na mapi. (Mapa će biti na početnoj stranici Web platforme).

Napomena: Ponuđeno idejno vizuelno rješenje treba da sadrži sve navedeno, a nakon odabira najkvalitetnijeg rješenja, sa aplikantom će se defenisati podstranice, odnosno načini rada svake od navedenih funkcija.

Na konkursu mogu učestvovati Fakulteti/Akademije IT/Web dizajn usmjerenja u Bosni i Hercegovini.

KRITERIJ ZA ODABIR

Komisija, koju će činiti predstavnici organizacije Save the Children, partnerskih organizacija i mladih lidera uključenih u projekat, će  donijeti odluku o pobjedniku konkursa na osnovu sljedećih kriterija:

  • U kojoj mjeri ponuda odgovara zahtjevima iz Uslova angažmana;
  • Dizajnersko/vizualno rješenje i praktičnost predloženog layout-a;
  • Multidisciplinarnost tima za predloženi zadatak (Raznovrsnost stručnih usmjerenja i prethodnih iskustava članova tima) (studenti, asistenti, profesori);
  • Sigurnosne i komunikacijske mogućnosti predloženog rješenja;
  • Tehnički uslovi potrebni za kvalitetno funkcionisanje on-line platforme;
  • Jednostavnost održavanja i administriranja platforme, te
  • Vrijednost za novac.

Više informacija možete naći u uslovima konkursa.

Svi zainteresirani trebaju poslati svoja idejna rješenja na info.nwbalkans@savethechildren.org najkasnije do petka, 1.7.2016. godine.

Europa.ba