Poziv za sudjelovanje na info danu: „Finansiranje projekata iz EU fondova: Koje mogućnosti nam nudi EU program Horizon 2020?“

Resursni centar Centra za promociju civilnog društva (CPCD), u saradnji sa Ministarstvom civilnih poslova Bosne i Hercegovine i NCP sistemom BiH, organizovat će info dan na temu: „Finansiranje projekata iz EU fondova: Koje mogućnosti nam nudi EU program Horizon 2020?“, 16. oktobra 2015. godine, s početkom u 10:15 sati, u prostorijama Resursnog centra CPCD-a u Sarajevu (Gradačačka bb).

Horizon 2020 je do sada najveći program Evropske unije za istraživanje i inovacije sa fondom od gotovo 80 milijardi eura, dostupnih do 2020. godine. Plaćanjem tzv. „ulazne karte“ institucije i organizacije iz BiH su dobile mogućnost ravnopravnog učešća u ovom programu.

Info dan se organizira u cilju predstavljanja EU programa Horizon 2020 i objašnjenja procedura apliciranja kako bi se olakšao pristup dostupnim finansijskim sredstvima. Učesnici će dobiti osnovne informacije o mogućnostima učešća, finansijskim pravilima programa, različitim ulogama koje projektni partneri mogu imati, te o načinu pronalaska projektnih partnera.

Info dan je namijenjen svim zainteresovanim za program Horizon 2020, odnosno organizacijama civilnog društva, poslovnom i vladinom sektoru, akademskim institucijama, istraživačkim ustanovama, pojedincima istraživačima i ostalim ustanovama koje se bave istraživanjem i inovacijama. Posebno se ohrabruju organizacije civilnog društva sa istraživačkim kapacitetima da se prijave.

Info dan će voditi vodeći stručnjaci za EU program Horizon 2020 u BiH: Ammar Miraščija, nacionalni NCP koordinator, ispred Ministarstva civilnih poslova BiH, Dalibor Drljača, zadužen za Marie Skłodowska-Curie akcije (MSCA) i Evropsku istraživačku infrastrukturu (ERIs), iz Europrojekt centra Banja Luka i Đorđe Markez, zadužen za pravna i finansijska pitanja i Zajednički istraživački centar (JRC) sa Univerziteta u Banjoj Luci.

Centar za promociju civilnog društva poziva sve zainteresovane da se prijave za učešće u info danu putem online prijave, do 14.10.2015. godine (15:00 sati).

Učesnici ne plaćaju kotizaciju. Organizatori nisu u mogućnosti snositi troškove prevoza i noćenja učesnika.

Pri selekciji učesnika, prednost će se dati predstavnicima organizacija civilnog društva.

Za dodatne informacije, kontaktirajte Resursni centar CPCD-a putem telefona 033 644 810 ili e-mailom na rc@cpcd.ba

Agenda se može naći na ovoj stranici.

Europa.ba