Ured specijalnog predstavnika EU podržao Mediteran Film Festival

U sklopu svojih sponzorskih aktivnosti Ured specijalnog predstavnika Europske unije u BiH (EUSR) podržao je ovogodišnji Mediteran Film Festival – festival dokumentarnog filma koji se od 26. do 29. kolovoza održao u Širokom Brijegu.

’Na našem Festivalu prikazujemo sami vrh svjetske kinematografije, a ono na što smo svakako ponosni jeste program u kojem prikazujemo domaće autore jer je to dokaz da ovaj Festival ne traje samo tijekom kolovoza nego da se kod nas snimaju filmovi kroz čitavu godinu’’, rekao je Tomislav Topić, direktor jednoga od najstarijih i značajnijih festivala dokumentarnoga filma u BiH i regiji, naglasivši kako su se ovu godinu u Širokom Brijegu održavale filmske radionice u suradnji s filmašima iz SAD.

U natjecateljskom dijelu Festivala prikazano je 17 dokumentarnih ostvarenja. Uz program u konkurenciji na ovogodišnjem Festivalu prikazano je i pet filmova iz programa ‘Domaćih autora’, deset animiranih ostvarenja s prijateljskog Festivala NAFF iz Neuma, dva igrana filma u suradnji s Operacijom kino u programu ‘Open air cinema’, te dva dokumentarca u suradnji s ovogodišnjim partnerom, filmskom mrežom HBO.

’O najboljima  je odlučivao šesteročlani žiri te dodijelio Grand Prix MFF Projektor u kategoriji dugih, MFF projektor u kategoriji kratkih, a treću nagradu tradicionalno glasanjem za omiljeni film dodijelila je publika’’, rekao je Tomislav Topić.

Uz velik broj filmova, neizostavni dio Mediteranskog  festivala, uz opuštenu atmosferu i dobru zabavu, bili su i filmski kvizovi, radionice, bogate nagrade i partiji koji čine ovaj Festival nezaobilaznim kulturnim odredištem regionalne scene.

Više informacija o 16. Mediteran Film Festivalu potražite na službenim web (www.mff.ba) i Facebook (https://www.facebook.com/pages/MEDITERAN-FILM- /232548856759828?fref=ts) stranicama.

Europa.ba