Predstavljen katalog uspjeha i suradnje te rezultati zajedničke akcije mladih iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore

Predstavljanje Kataloga zajedničke akcije mladih iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore organizovala je Asocijacija za seksualno i reproduktivno zdravlje XY iz Sarajeva u ponedjeljak 19. decembra 2011. u Media Centru u Sarajevu. Katalog je rezultat projekta Aktivno sudjelovanje mladih u procesu dostizanja socijalne kohezije u Cross Border Region – Mladi u zajedničkoj akciji, kojeg je financirala EU, a implementiran je sa Cross – Border Cooperation programom u BiH i Crnoj Gori.

Studenti i profesori Srednjih turističkih škola iz Sarajeva i Rogatice predstavili su svoja iskustva tokom godine suradnje sa školama iz Crne Gore.

Program manager iz Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, Nađa Vujošević istaknula je važnost prekogranične suradnje kao i važnost sudjelovanja mladih u ovome području. jana Cvjetković, Projekt asistent u Asocijaciji XY rekla je:Neopisivo je bilo vidjeti toliko energije i motivacije. Ta energija i motivacija su sasvim sigurno usmjereni k pravom cilju. Dokaz tome su projekti koje predstavljamo danas ovdje.

Projekt je financirala Evropska unija iz IPA fonda u iznosu od 94263.90 eura. Trajat će jednu godinu i implementirat će ga Asocijacija za seksualno i reproduktivno zdravlje XY iz Sarajeva i Omladinski kulturni centar Juventas iz Podgorice.

Europa.ba