Pokrenuta nagrada Novinar godine u oblasti EU integracija

Direkcija za evropske integracije BiH (DEI) u partnerstvu sa Delegacijom Evropske unije u BiH/Uredom specijalnog predstavnika dodjeljuje nagradu Novinar godine u oblasti EU integracija. Nagrada predstavlja priznanje za doprinos novinara u promociji tema EU integracije u BiH.

Svi novinari sa posebnim zanimanjem za pristupanje i proces integracije pozvani su da sudjeluju. Ovo je sjajna prilika da budu prepoznati po svom izvanrednom profesionalizmu u izvještavanju za radio, televiziju, novine, novinske agencije, magazine i online medije.

Natječaj je otvoren za sve novinare u Bosni i Hercegovini bili oni uposleni u medijima ili freelanceri. Postoje tri kategorije Nagrade – elektronski, on-line/digitalni i štampani mediji. Nagrada je četverodnevni put u Brisel u posjetu evrospkim institucijama i medijima.

Natječaj je otvoren do 1. decembra 2012. Novinari koji žele sudjelovat mogu se prijaviti na slijedeću adresu: Projekat EU Awareness II, Augusta Brauna 14, 71 000 Sarajevo,BiH, tel/fax ++387 (0) 33 205 408, e-mail senka@euawareness.ba.

Neke smjernice date su u pravilima konkursa, dostupnih na zahtjev ili na www.dei.gov.ba ili http://www.delbih.ec.europa.eu/. Za više informacija molimo nazovite: Amna Kurbegovic, ++387 33 205 408 ili ++387 61 405 889.

Europa.ba