Specijalni predstavnik Europske unije podržava Kid's Fest 2015

Ured specijalnog predstavnika Europske unije u BiH podržao je ovogodišnji dječji festival Kid's Festival. Festival se održava u Sarajevu 12. godinu zaredom, a najveći je dječji festival u zemlji.

Šef Delegacije Europske unije i specijalni predstavnik Europske unije u BiH, ambasador Lars-Gunnar Wigemark, istakao je:

„Oduševljeni smo da ponovno budemo dijelom Kid's Festa. Desetine hiljada djece i njihovih roditelja koji svake godine dolaze na festival najbolja su potvrda značaja ovog događaja. Organizatorima želim da imaju najbolji festival do sada, a djeci da uživaju tokom četiri dana zabave i učenja posebno prilagođenih upravo njima. “

Direktorica Kid's Festa, gđa. Susanne Prahl, je rekla:

„Sretni smo što je Europska unija prepoznala Kid's Fest od njegovih samih početaka kao važan alat u političkom okruženju gdje su konkretni napori na ujedinjenju zemlje postali stvarnost za desetine hiljada mladih ljudi. Europska unija je prepoznala dobrobiti Kid's Festa za civilno društvo, kao platforme kulturne raznolikosti, i pomogli nam da izradimo novi brend u svijetu s ambicioznim ciljem izgradnje mira u svakom čovjeku, počevši s djecom, kao kohezivnim elementom koji veže različite strane u društvu“.

Kid's Fest je ove godine dobio prestižno pokroviteljstvo UNESCO-a.

Kid's Fest 2015 službeno je otvoren 12. juna dječijom paradom kroz centar Sarajeva koja je pošla sa Baščaršije.

Više informacija o Kid's Festu je dostupno ovdje

Europa.ba