Održana tradicionalna trka ‘Trkom u Evropu” – prvi put se takmičili i juniori

Stotinu trkača sudjelovalo je u tradicionalnoj ‘Trkom u Evropu” seniorskoj trci koja je odžana u nedjelju 6. maja. Novi događaj uveden je ove godine – ‘Junior’ trka za uzraste 6 – 12 godina starosti. Dvadesetero djece svih uzrasta pridružilo se zabavi. Pobjednici svih trka dole su navedeni, a posebna nagrada dodjeljena je školi Mjedenica za njihov timski trud.

Nagrade za najbolje natjecatelje u kategoriji juniora uručio je Andy McGuffie, šef komunikacija Delegacije Evropske unije i Ureda Specijalnog predstavnika EU u BiH. Nagrade u kategoriji juniorke uručila je Marina Kavaz-Sircic BiH, glasnogovornica Direkcije za evropske integracije (DEI).

Nagrade za najbolje natjecatelje u kategoriji seniorke uručio je Knut Scheutz, glavni oficir za odnose s javnošću EUFOR-a. Nagrade za najbolje natjecatelje u kategoriji seniora uručila je Nevenka Savić, direktorica BiH Direkcija za evropske integracije (DEI).

Posebna zahvala Sarajevskom Kiseljaku za njihovu ljubaznu donaciju vode za događaj i Red Bullu za doniranje startnih / ciljnih vrata. Također se zahvaljujemo hvala Atletskom savezu BiH za njihovu odličnu organizaciju suđenje i mjerenje vremena.

Pobjednici tradicionalne trke ‘Trkom u Evropu”:

Kategorija juniorke

1. Nikolina Popic
2. Naida Djugum
3. Emina Selimovic

Kategorija juniori
4. Toni Ninic
5. Sadet Delic
6. Dzemal Karic

Kategorija seniorke

1. Biljana Cvijanovic, Athletic Club (A.C.) „Klesarovici“, Srbija
2. Selma Zrnic, A.C., “Sarajevo“
3. Desanka Ciro, Sarajevo

Kategorija seniori

1. Velimir Bojovic – A.C. Uzice“Mladost“, Uzice (Srbija)
2. Mirko Petrovic – A.C. “Bosna“, Sarajevo
3. Zaim Suman, A.C.“Bosna“, Sarajevo

Europa.ba