Evropska unija pomaže razvoj ekoturizma u Nacionalnom parku Sutjeska

Promocija postignutih rezultata u okviru projekta koji finansira Evropska unija „Podrška razvoju ekoturizma u Nacionalnom parku Sutjeska”, održana je u prostorijama Centra za kulturu i informisanje u Foči u četvrtak 19. jula 2012.

Prisutnima se obratio Johann Hesse, šef Sekcije operacija za ekonomski razvoj, prirodne resurse i infrastrukturu u Delegaciji EU u BiH, načelnik Opštine Foča, Zdravko Krsmanović, direktor Nacionalnog parka Sutjeska, Zoran Čančar i direktor Sarajevske ekonomske regionalne razvojne agencije (SERDA), Šefkija Okerić.

U okviru promocije ostvarenih rezultata projekta, predstavljeni su novi turistički programi Nacionalnog parka Sutjeska, novi web site Nacionalnog parka, uručena  je oprema pripadnicima gorske službe spašavanja Foča te diplome o završenoj edukaciji za planinske vodiče.

Ukupna vrijednost projekta je 413.060,00 EUR od čega Evropska unija finansira 85%, a preostali dio obezbjeđuje Agencija SERDA koja i provodi projekt u partnerstvu sa Opštinom Foča i NVO EU TAC Sarajevo.

Europa.ba