Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH Sorensen posjetio djecu i osoblje Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Sarajevu

Šef Delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini, ambasador Peter Sorensen posjetio je u petak, 1. februara, Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Sarajevu. Ambasador se sastao sa v.d. direktorom Saudinom Djurdjevićem i uručio donaciju namještaja za jednu od prostorija doma.

Ambasador je izjavio da mu je drago što Delegacija EU i EUSR, i njeno osoblje, pomažu ustanovu koja obezbjeđuje brigu za djecu. “Impresioniran sam radom direktora Djurdjevića i njegovog osoblja. O djeci se dobro brine i postoji jako puno ljubavi i brige zbog čega se djeca ovdje osjećaju sretno i zadovoljno”.

Ambasador je obišao Dom i družio se sa djecom te razgovarao na engleskom sa onima koji su upravo pisali domaću zadaću iz engleskog jezika.

Direktor Djurdjević je zahvalio ambasadoru Sorensenu na donaciji i posjeti Domu  informisao ga o aktivnostima i planovima.

Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Sarajevu osigurava smještaj za djecu od rođenja pa dok ne završe srednju školu. Trenutno je u domu 96 štićenika podijeljenih u pet grupa, prema njihovom uzrastu, od beba do srednjoškolskih učenika.

Europa.ba