Specijalni predstavnik EU u BiH podržava volontersku ekološku inicijativu Let's Do It!

Drugu godinu zaredom Kancelarija specijalnog predstavnika EU u BiH pružiće podršku volonterskoj ekološkoj akciji “Let's Do It!” čiji je cilj ima uklanjanje divljih deponija smeća na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine. Ova inicijativa u BiH je dio šire globalne inicijative “Let's Do It! World Clean Up” koja je prisutna u 110 zemalja.

“Ovogodišnja akcija će se održati u 112 opština širom BiH. Očekujem da ćemo na terenu imati više od 50,000 volontera. Izuzetno smo srećni i počastvovani da specijalni predstavnik EU još jednom podržava našu akciju i nadamo se da će biti sa nama i naredne godine”, izjavio je koordinator akcije „Let's Do It!” Junuz Elkaz.

“Let's Do It!” je savršen primjer kako ljudi mogu da naprave promjenu u svojoj lokalnoj zajednici i cijeloj zemlji. Ova inicijativa promoviše ekološku svijest, zaštitu životne sredine, volonterizam i građanski aktivizam i na taj način reflektuje mnoge politike EU.

Zbog toga smo i više nego srećni da podržavamo ovu akciju i da učestvujemo u njoj”, izjavio je šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH, ambasador Peter Sorensen.

Ekološka akcija “Let's Do It!” će se održati 26. i 27. aprila 2014. godine širom Bosne i Hercegovine.

Da biste saznali više o akciji i registrovali se za učešće, posjetiti web stranicu Let's Do It!

Europa.ba