Specijalni predstavnik EU u BiH podržava muzički festival Jelen Demofest

Ambasador Peter Sorensen, specijalni predstavnik EU u BiH i šef Delegacije EU podržaće i ovogodišnje izdanje Jelen Demofesta, i to u svojstvu Počasnog sponzora festivala. Jelen Demofest je najveći muzički festival za demo bendove u regionu Zapadnog Balkana.

“Nema sumnje da je Jelen Demofest jedan od najvećih kulturnih događaja u Banjaluci i u Bosni i Hercegovini, koji svakog ljeta zrači pozitivnom energijom širom regiona i Evrope”, naglasio je [ef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH, ambasador Peter Sorensen.

On je podsjetio da se Jelen Demofest razvio zahvaljujući entuzijazmu i naporima ljudi, koji vjeruju u potencijal svoje zajednice, kao i svoga grada i zemlje.

“EU im čestita na tome, a naša podrška pokazuje da smo uvijek sa onima koji promovišu toleranciju, saradnju i marljiv rad u korist građana”, istakao je ambasador Sorensen.

S druge strane, organizatori festivala su izuzetno počastvovani odlukom specijalnog predstavnika da EU pruži podršku Jelen Demofestu već drugu godinu zaredom.

“To, takođe može biti i dobar znak da je Jelen Demofest na dobrom putu da mu granice našeg regiona jednog dana budu pretijesne”, kazala je Brankica Janković, direktorica Jelen Demofesta.

Jelen Demofest počinje u četvrtak, 17. jula, na tvrđavi Kastel u Banjaluci.

Saznajte sve detalje u vezi sa festivaom na web stranici www.demofest.org

Europa.ba