Mogućnosti za studente iz BiH u okviru Erasmus Mundus programa

Univerzitet u Sarajevu će učestvovati u svim projektima koji su odobreni u posljednjem krugu Erasmus Mundus Action II programa u akademskoj godini 2014/2015. Novi projekti su SIGMA, Euroweb, SUNBEAM i Greentech. Pored navedenih projekata, predviđen je novi poziv u okviru nekadašnjih projekata JoinEU-SEE PENTA i ERAWEB, što čini ukupno 6 projekata mobilnosti.

U novembru 2014. godine, predviđeno je otvaranje poziva za prijave za navedene projekte u okviru programa Erasmus Mundus. Ured za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu planira organizaciju promotivnih aktivnosti, počevši s Petim sajmom stipendija koji će se održati 16. oktobra 2014. godine, nakon čega slijede informativni dani u Rektoratu, fakultetima i akademijama Univerziteta u Sarajevu. Navedena dešavanja će biti prilika za predstavljanje programa Erasmus Mundus kroz iskustvo prethodnih korisnika granta.

Važno je naglasiti da se za stipendije mogu prijaviti studenti sa drugih javnih i privatnih univerziteta u Bosni i Hercegovini (koji nisu izravni partneri u projektu), kao i svi građani zemalja zapadnog Balkana.

Više informacija o projektima dostupno na: www.unsa.ba i www.erasmus-unsa.ba te na Facebook-u: www.facebook.com/iro.unsa
 
Kontakt osobe za sve dodatne informacije su dr. Jasna Bošnjović i mr. sc. Adnan Rahimić, Ured za međunarodnu saradnju: (033) 565 116 ili putem e-maila: jasna.bosnjovic@unsa.ba i adnan.rahimic@unsa.ba

Europa.ba