Otvorene dodatne mogućnosti finansiranja za nevladine organizacije

 


Evropska komisija nudi finansijsku podršku nevladinim organizacijama u iznosu do 10 600 000 eura kroz svoj program Tehničke podrške nevladinim organizacijama 2 (TACSO 2).


Cilj je da korisnici preduzmu aktivnosti kao što su analiza politika i zagovaranje, monitoring efikasnosti i ponašanja države, efikasnost javne službe, građenje društvenog kapitala i osposobljavannje građana da identifukuju i artikulišu svoje vrijednosti, vjerovanja, društvene norme i demokratske prakse, mobilizacija različitih aktera da intenzivnije učestvuju u politici i društvenim odnosima.


Učešće je otvoreno za sva pravna lica (bilo da učestvuju individualno ili u grupi – konzorcijumu), koja su osnovana u zemlji-članici EU ili u zemlji ili teritoriji regiona pokrivenog i/ili odobrenog od strane posebnih instrumenata primjenjivih na program pod kojim se ugovor finansira. Učešće je, takođe, otvoreno za međunarodne organizacije. Učešće fizičkih lica je određeno od strane posebnih instrumenata primjenjivih na program pod kojim se ugovor finansira.


Rok za prijem prijava je 16:00 CET, 2. april 2013. godine.


Više informacija na: http://archive.europa.ba/wp-content/uploads/2015/05/delegacijaEU_2013032014301070eng.doc

Europa.ba